Haluaisitko dieetin, joka ei tunnu lainkaan dieetiltä?
Ei nälkää, eikä jojo-ilmiötä.

Heikkilän dieetti®. Enemmän kuin keto: elämäntapamuutos, joka vapauttaa sinut lopullisesti dieettien kurimuksesta ja ratkaisee terveys- ja ylipaino-ongelmasi.

Kannattaa luottaa yli 40 000 suomalaista auttaneeseen tekijään

Lääkärin kliinisestä kokemuksesta syntynyt ja jo tuhansien testaama ruokavalio ihastuttaa: ei nälkää vaan tasaisen hyvää oloa. Liiat kilot lähtevät lähes huomaamatta. Olosi paranee niin, että haluat jatkaa näin loppuelämäsi.

Tavallinen laihduttaminen on kurjaa, ja neuvonantajia riittää moneen lähtöön

Lehdet ja sosiaalinen media on täynnä jos jonkinlaisia ruokavalioita, pätkäpaastoja ja ketoversioita. Valitettavasti ne saavat ihmisten elämässä usein aikaan vain hämmennystä ja huonoa vointia. Monet neuvoista ovat suorastaan virheellisiä. Seurauksena on paluu entisiin ruokailutottumuksiin ja jatkuvaan painon jojoiluun.

Ravitsemuksellisia virheitä ei voi korjata muulla kuin oikealla ruokavaliolla. Siihen ei auta lääkkeet, eikä liikunta.

Antti Heikkilä: ”Vaikka oma kokemus on tärkeä, se ei riitä. Myöskään teoria ei riitä, kun on kysymys muiden ohjaamisesta. Pitää olla kliinistä osaamista. Mahdolliset haitat on hallittava.

Heikkilän dieetti® tarjoaa pelkkää riemua: syöt paremmin kuin koskaan, ja käsityksesi ”herkuista” muuttuu.

Heikkilän ruokavaliolla® (Heikkilän dieetillä®) syöt aidoista, ravitsevista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Sinun tarvitsee ainoastaan pitää silmällä ravinnon sisältämää hiilihydraattimäärää ja käyttää luonnonrasvoja.

Oikeata ketoa ei toteuteta koskaan pehmeitä rasvoja käyttämällä, koska ne eivät sovi perusenergianlähteiksi. Paljon mainostettu ketoosi ei ole missään tapauksessa välttämätön, eikä toimi kaikilla. Heikkilän dieetille siirryttyäsi huomaat, etteivät entiset ”herkut” enää maistu. Heikkilän herkut eivät aiheuta riippuvuutta. Uudet, aidot, puhtaat maut ovat tulleet elämääsi.

Saat käyttöösi ravitsevan, hiilihydraattirajoitteisen Enemmän kuin keto -ruokavalion®, jolla sen kehittäjä on yli 20 vuoden ajan saanut tuloksia muille. Hän itse noudattaa ruokavaliotaan koko ajan

Koko maailmassa ei kenelläkään ole hiilihydraattirajoitteisesta ruokavaliosta vastaavaa potilaskokemusta

Lääkäri Antti Heikkilä rakastaa ruuanlaittoa. Hän on luova myös keittiössä. Hän on kehittänyt suuren määrän ravitsevia, vähähiilihydraattisia ja ketoreseptejä. Hän on myös julkaissut useita keittokirjoja.

Heikkilän ruokavaliolla® opit, mitä ravitseva ruoka on. Opit, määrääkö keittiössäsi teollisuus vai sinä. Ruokavalio ei ole kallis vaan opit laittamaan ruokasi aidoista perusraaka-aineista. Samalla opit loppuelämäsi ruokailurytmin (et mitään pätkäpaastoja).

Saat käyttöösi reseptejä, joita ei ole esitelty muualla. Et tunne enää jatkuvaa nälkää, mieliteot ovat kadonneet, sinua ei heikota. Elämäntapamuutos on toteutunut. Et halua palata entiseen.

Heikkilän ruokavaliota on helppo noudattaa. Sinun ei tarvitse laskea mitään. Jos välttämättä haluat laskea jotain, laske hiilihydraattimäärä. Tosin sekään ei ole tarpeellista, kun valitset oikeat ruoka-aineet.

Lääkäri Antti Heikkilän ruokavalio® on Enemmän kuin keto -ruokavalio

Antti Heikkilä on ollut aina edelläkävijä. Kirurgina hän siirtyi tutkimaan ravinnon merkitystä jo 1980-luvulla havaittuaan, että leikkaushoidot auttoivat vain murto-osaa kipupotilaista. Hän kartoitti kipupotilaidensa ruokailutottumukset ja ohjasi heidät noudattamaan ravinteikasta ja luonnonmukaista ruokavaliota, ensin ravitsevaa vhh-ruokavaliota, myöhemmin kehittämäänsä Heikkilän Enemmän kuin keto-ruokavaliota.


Kävi ilmi, että ruokavalio tehosi kipujen ohella lisäksi moneen muuhun vaivaan. Siitä oli apua ylipainoon, tyypin 2 diabetekseen, sokeritasapainohäiriöihin, metaboliseen oireyhtymään, suolisto-ongelmiin, immuniteettiongelmiin, rasvamaksaan, uniapneaan, toistuviin tulehduksiin, veren kohonneisiin rasva-arvoihin, autoimmuunisairauksiin, kroonisiin ihottumiin, mielialan vaihteluihin, masennukseen, liialliseen alkoholin käyttöön, seksiongelmiin sekä moneen muuhun pulmaan.

Metaboliasi tila ratkaisee

Avainasemassa on aineenvaihduntasi terveys. Oletko metabolisesti terve vai sittenkin insuliiniresistentti? Esimerkiksi tyypin 2 diabetes johtuu siitä, ettei keho enää pysty käsittelemään suuria määriä verensokeria. Ongelma alkaa jo paljon ennen kuin varsinainen diabetes ilmaantuu.

Insuliini- resistenssi

Jatkuva ravinnon suuri puhdistettujen hiilihydraattien määrä, teollisesti valmistetut siemenöljyt ja ruokiin lisätty sokeri rasittaa elimistöä ja aiheuttaa tulehdusta. Jotta elimistö selviäisi tuosta kaikesta, on haiman tuotettava enemmän insuliinia. Tilaa kutsutaan insuliiniresistenssiksi.

Insuliiniresistenssin ilmenemismuodot

Insuliiniresistenssin ilmenemismuotoja ovat mm. diabetes, ylipaino ja verenpaine. Yhdysvalloissa on arvioitu, että vain noin 20 % väestöstä on metabolisesti terveitä. Suomessa tilanne on suunnilleen sama.

Antti Heikkilä: ”Pitkä kliininen kokemukseni tuo
järjen ruokavalioviidakkoon ja tuloksia ilman
sivuvaikutuksia

Tämä tapahtuu, jos keton tekee väärin

”Väärin tehty ketodieetti aiheuttaa erilaisia vaivoja, paino voi nousta, yleisvointi huonontua, voi alkaa tulehduskierre ja ilmetä erilaisia psyykkisiä oireita sekä uni- ja suolisto-ongelmia. Väärien  ohjeiden takia monet ovat jättäneet dieetin kesken.”

Metabolian professorikin löi hanskat tiskiin

”Paljon puhuttu tutkittu tieto toimii teoriassa, mutta miten se toimii ihmisten elämässä, onkin eri asia. Sitä ei juuri tutkita. Liikkeellä on paljon virheellistä tietoa. Hiljattain löi mediassa metabolian professori hanskat tiskiin ja esitti kylläisyyshormonia ja lihavuusleikkauksia ratkaisuna lihavuuden hoitoon. Tämä on varsin erikoista, sillä ongelma johtuu pelkästään väärästä ravinnosta.”

Kirurgina lähdin etsimään vastausta – ja löysin sen

”Kirurgina lähdin aikoinaan etsimään ruokavaliosta apua kipuhin, joille ei löytynyt selvää syytä. Ruokavalion vaikutukset osoittautuivat dramaattisiksi. Kävi ilmi, että ruokavalio tehosi kipujen ohella lisäksi moneen muuhun vaivaan. Siitä oli apua ylipainoon, tyypin 2 diabetekseen, sokeritasapainohäiriöihin, metaboliseen oireyhtymään, suolisto-ongelmiin, immuniteettiongelmiin, rasvamaksaan, uniapneaan, toistuviin tulehduksiin, veren kohonneisiin rasva-arvoihin, autoimmuunisairauksiin, kroonisiin ihottumiin, mielialan vaihteluihin, masennukseen, liialliseen alkoholin käyttöön, seksiongelmiin sekä moneen muuhun pulmaan. Yli 40.000 suomalaista on saanut avun terveys- ja ylipaino-ongelmiinsa.”

Menestyskirjat

”Olen julkaissut ruokavaliohoidoista useita menestysteoksia, monet metabolisiin häiriöhin liittyen: Tuorein niistä on Lääkkeetön elämä (Otava), Diabeteksen ruokavaliohoito ja Heikkilän keittokirja (Rasalas). Kirjojani on myyty muutama sata tuhatta kappaletta. Metaboliset häiriöt ovat tämänhetkisten pandemioiden suurimmat riskitekijät. Metabolinen häiriö romahduttaa vastustuskyvyn. Tämä osoittaa, että perusajatuksestani ruokavalion merkityksestä ihmisen terveydelle on entistä vahvempaa näyttöä.”

Jokainen menestystarina on suuri ilon aihe

”Olen työskennellyt kliinisenä lääkärinä 49 vuotta ja jakanut tietoa Terveysklubissani lähes 10 vuotta. Tunnen siis ihmisten arkipäivän ja tiedän, mikä toimii ja mikä ei. Iloitsen jokaisesta menestystarinasta, liittyipä se diabetekseen tai muihin metabolisiin häiriöihin, kipuihin tai laihtumiseen, jossa potilas usein lähestyy minua kysymyksellä, miksi minä en laihdu. Mutta kyllä hän laihtuu. Kipupotilas saa avun kipuihinsa ja diabeetikko toipuu.”

Jo yli 40.000 suomalaista on saanut avun terveys- ja ylipaino-ongelmiinsa lääkäri, kirjailija ja omaa tietä kulkevan Antti Heikkilän ohjeilla

Antti Heikkilä syntyi ja varttui Helsingin Ullanlinnassa. Hänen haaveensa oli lähteä opiskelemaan lääketiedettä Saksaan. Opiskelupaikka Helsingin yliopistosta irtosi kuitenkin huippupistein niin nopeasti, että haave jäi – siltä erää.

Antti Heikkilästä tuli kirurgi, ortopedi ja traumatologian erikoislääkäri – sekä kivun asiantuntija. Kirurgina hän totesi, että esimerkiksi selkäleikkaukset auttoivat vain osaa potilaista. Hän lähti etsimään vastauksia maailmalta. Hän opiskeli ja tapasi asiantuntijoita Lontoossa, New Yorkissa ja Pariisissa.

Pitkä kliininen kokemus nyt sinun hyödyksesi

Antti Heikkilä on työskennellyt lääkärinä 49 vuotta. Hänen mukaansa lääkärin työstä vain noin 20 % on tutkittua faktaa. Loppu on kokemusta – joko omaa tai muiden. Tämä on erittäin tärkeää ymmärtää etenkin, kun on kysymys kaikesta ruokaan liittyvästä.

Nykyisessä ruokaviidakossa lääkärin kokemuksen merkitys korostuu. Ihmiset ovat yksilöllisiä ravinnon suhteen.

Jos jokin ruoka ei sovi, se on totta kliinisessä työssä. Kokenut lääkäri pystyy auttamaan ihmistä. Hän tietää, mikä toimii ja mikä ei.

Nyt juuri sinun on mahdollista saada tämä ainutlaatuinen kokemus käyttöösi.

Menestyskirjailija

Antti Heikkilä on myös kirjailija, joka on kirjoittanut yli 20 teosta, useat metabolisiin häiriöihin liittyen. Tuoreimmat niistä ovat Lääkkeetön elämä (Otava), Diabeteksen ruokavaliohoito ja Heikkilän keittokirja (Rasalas). Sitä ennen ilmestyivät suursuositut Hyvän olon keittokirjat 1 & 2, Näin me keitämme ja Ravinto & Terveys (Rasalas).

On tärkeää huomioida, että metaboliset häiriöt ovat tämänhetkisten pandemioiden suurimmat riskitekijät. Metabolinen häiriö romahduttaa vastustuskyvyn. Vaarassa ovat erityisesti ylipainoiset ja diabeteksesta, verenpaineesta ja sydänongelmista kärsivät.

Enää ei tarvitse kysyä, miksi minä en laihdu.

Näin kilot karisevat ja mieli on korkealla. Kokemuksia Heikkilän ruokavaliosta®

Onnistuin lopulta Antin ohjeilla

Olen 46-vuotias. Olin laihduttanut, ollut kitukuureilla ja jojoillut niin kauan kuin muistan. Ahmin, olin sokeriaddiktoitunut ja stressantunut. Ja minulla oli koko ajan nälkä. Painoin 108 kiloa (pituuteni on 1,62 m). Olin epätoivoinen. Lopulta tuttava kertoi Antin ruokavaliosta.

Etsin käsiini monta Antin kirjaa ja aloin tehdä ruokani niiden ohjeilla. Ensimmäistä kertaa elämässäni tunsin itseni kylläiseksi ruokailun jälkeen. En ollut pitänyt aikaisemmin ruuanlaitosta, mutta kun reseptit olivat helppoja ja lopputulos herkullinen, innostuin kokkaamisesta. 

Kun paino lähti pikku hiljaa laskemaan ja oloni oli tasapainoisempi kuin aikoihin, aloin myös liikkua: sauvakävelin ja menin punttisalille

Mietin, mitä teen, jos lipsahdan ruokavaliosta. En kuitenkaan lipsunut. Ajattelin entistä elämääni enkä halunnut sitä mistään hinnasta takaisin. Saadut kehut auttoivat myös jatkamaan.

Nyt 1,5 vuotta ruokavalion aloituksesta olen kuin uudestisyntynyt. Painan 62 kiloa ja voin todella hyvin. Mieliala on korkealla. Kokkaaminen on edelleen fantastista, ja vhh -ruoka on ihanaa. Kiitos Antti!

-PL

Olen herännyt kuolleista: –20 kg, ei enää verenpainetta, eikä migreeniä!

Tervehdys Antti, nyt on kiitosten aika! Eli kiitos, kun annoit minulle uuden elämän mahtavalla ruokavaliollasi. Se poisti stressin, verenpaineen sekä –20 kg.

Noin vuosi sitten aloitin lopun elämän elämäntapamuutoksen, johon sain kaiken, mitä tarvitsen sinulta. Nyt on kaikin puolin mahtava olo. On kuin olisin herännyt kuolleista. Kiitos!

Terkuin, Caron

Heikkilän dieetti on se oikea keto. Ei ketoflunssaa, ja kilot tippuvat vauhdilla

Hei Antti! Ennen Heikkilän dieettiä muutama vuosi takaperin ajattelin kokeilla toisen henkilön valmennusta tällä ketolla. Siellä painotettiin sitä, että jos on sappikiviä tai sappioireita, niin ei kannate tälle dieetille ryhtyä.

Älyttömän hieno dieetti, kun aloin kunnolla toteuttamaan tätä. Siihen sain Antilta ohjeet. En ensin ollut osannut toteuttaa ketoa ja olin vhh-dieetillä vähän niin ja näin: välillä herkuttelin ja taas dieetille palaten.

Pari kuukautta meni näin hukkaan oman tyhmyyteni takia. Sitten olin sokerittomalla, mikä olikin hieno juttu, koska alkaessani noudattaa Antin dieettiä täydellisemmin, ketolle siirtyminen oli helppoa. Ei tietoakaan ketoflunssasta tai päänsärystä kuten monella. Kiloja on alkanut tippua nyt aika hurjaa vauhtia. Mitä sanotte tästä?

Terv. TK

12-vuotiaasta asti erilaisilla dieeteillä. Vasta Antin dieetti toimi

Antti, tämä on niin kiva juttu! On hienoa onnistua, kun ensimmäinen laihdutusyritys oli 12-vuotiaana eikä ikinä onnistunut. Siis miljoona yritystä varmaan. Olen nyt 37-vuotias. Sitten joku vihdoin suositteli sinua. Sun opeilla elämä on muuttunut. Jopa migreeni on vähentynyt älyttömästi.

Tavoitteeni on päästä kevääseen mennessä noin 100 kg:n paikkeille, lähtöpaino oli 155,5 kg. Ymmärrän, että tämä saattaa olla hidasta, mutta jatkan kaikessa rauhassa. Haluan opetella perusteellisesti tämän uuden elämäntavan.

Juuri mittasin ja vertasin aloituslukemiin. Senteissä on rinnanympärys vähentynyt 24 cm, vyötärö 16 cm, lantio 30 cm, käsivarsi 10 cm ja reisi 18 cm. Olen ollut lapsesta saakka lihava tai sairaalloisen lihava. Vielä kun pudotan 25 kg, niin sitten vain ylläpitoa.

Ketogeeninen on aivan paras ruokavalio. Kunpa mahdollisimman moni voisi tietää opettamastasi elämäntavasta. Aion itsekin tehdä lähitulevaisuudessa postauksen. Se voi pelastaa jonkun muunkin loputtomasta kierteestä.

Terv. HR

Paavo kertoo:
40-vuotiaan ahkeran salinkäyttäjän elämäntapamuutos

Harrastin painonnostoa ja bodausta, johon kuului hiilihydraatit treenien ympärillä. Nostin tai laskin painoa treenien ja mielen tai tarkoituksen mukaan. Paino liikkui välillä 95–75 kg, vyötärö 95–85 cm.

Urheilun vuoksi ruoka ja terveys on kiinnostanut minua aina. Olen lukenut vuosia Antin kirjoja ja omistan ne lähes kaikki.

Reilu vuosi sitten uuvuin oravanpyörään. Kaivoin Antin kirjat esiin ja tein ison muutoksen. Olen vuoden syönyt noilla ohjeilla ja saanut perheenikin mukaan.

En ole vuoteen käynyt salilla. Paino on nyt 78 kg ja vyötärö 85 cm – ihan pelkästään syömällä oikein. Lisäravinteet ovat tuttuja urheiluhistorian vuoksi. Niitä siivosin aika lailla pois, samoin turhat proteiinijauhot.

Nyt olen elämäni kunnossa: en ole koskaan voinut näin hyvin, ja ylimääräinen läski on kadonnut pysyvästi. Luulen, että kannoin sitä sisäelimissäni ämpärin verran, vaikka päälle päin näytin laihalta. Nyt näytän päällepäin siltä, että voisin millä hetkellä hyvänsä lähteä lavalle näyttämään hauista ja kaapata palkinnot. Ja kaikki tämä ihan vain oikein syömällä. Antin ohjeilla onnistuu.

Hiilihydraatteja tuputetaan joka paikassa. Voimapuolella tuloksia tulee, mutta jotenkin ne turvotti kropan ja aiheutti väsymystä ja jatkuvaa nälkää.

Paavo, elämäntapamuutos

Aikaisemmin aterioita meni seitsemän päivässä, onhan se osa voimailua. Nykyään syön kolme itse kunnon aineksista valmistettua ateriaa päivässä. Unen tarve on vähentynyt. Nukun vähemmän, mutta herään virkeänä ja levänneenä. Kannustan kaikkia pitäytymään Antin ohjeissa.

Vähemmän tuntuu olevan enemmän tässä vaiheessa: kävelen paljon. Aloitin  kävelemisen tänä keväänä ja syksyllä on suunnitelmissa kevyttä lihaskuntotreeniä ja muuta Antin ohjeiden mukaan.


Heikkilän dieetti® (Heikkilän ruokavalio®) tarjoaa sinulle ainutlaatuiset edut.
Sinä hyödyt, kun

 • saat käyttöösi ohjeet lääkäriltä, jolla on maailmanlaajuisesti kattavin potilaskokemus hiilihydraattirajoitteisesta ruokavaliosta
 •  sinulla ei ole milloinkaan huonoa oloa, josta monet muita ”ketodieettejä” kokeilleet valittavat
 • jatkuvien potilaskontaktien ansiosta saat käyttöösi alan uusimman ja ratkaisevan tärkeän tiedon
 • opit ruokavalion, jota on helppo noudattaa
 • huomaat, ettei tämä ole kallis ruokavalio

 • opit valmistamaan aitoa ruokaa saat itsevarmuutta: keittiössäsi määräät sinä, eikä teollisuus
 • saat itsevarmuutta
 • saat käyttöösi lääkärin omat herkulliset ruokareseptit, joita ei saa muualta
 • opit ruokailurytmin
 • huomaat, ettei sinulla ole jatkuvaa nälkää ja haluat syödä vain ruoka-aikoina
 • ruokailuun liittyvä stressi katoaa, haluat syödä vain kaksi tai kolme kertaa päivässä, eikä ruokakauppaan mennessä ole koskaan nälkä
 • opit, ettei sinun tarvitse laskea mitään, mutta jos välttämättä haluat, lasket hiili- hydraatteja
 • huomaat ruokavalion vaikutukset yleiseen terveydentilaasi, vireyteen ja ulkoiseen olemukseesi

Älä tyydy pintaraapaisuun vaan hoida itsesi kuntoon lääkäri Antti Heikkilän pitkäaikaisen kliinisen kokemukseen ja tutkitun tiedon avulla.

Heikkilän dieetti® (Heikkilän ruokavalio®). Enemmän kuin keto -verkkokurssi

Verkkokurssi kestää 4 viikkoa. Opintokokonaisuudessa avautuu yhden viikon ohjelma kerrallaan. Väliaikana on hyvä pohtia ja kerrata opittua.

Verkkokurssi on käytettävissä vuoden ajan aloituspäivästä mihin aikaan vuorokaudesta tahansa.

Verkkokurssin hinta vastaa vain 2 kpl erikoislääkärikäyntiä ja saat vuoden mittaisen ohjeistuksen, reseptit ja kyselymahdollisuuden kurssin aikana. 

Tervetuloa kurssille!