Antti Heikkilä - lääkäri, kirjailija ja oman tiensä kulkija


Antti Heikkilä syntyi ja varttui Helsingin Ullanlinnassa. Hänen haaveensa oli lähteä opiskelemaan lääketiedettä Saksaan. Opiskelupaikka Helsingin yliopistosta irtosi kuitenkin huippupistein niin nopeasti, että haave jäi – siltä erää.

Antti Heikkilästä tuli kirurgi, ortopedi ja traumatologian erikoislääkäri – sekä kivun asiantuntija. Kirurgina hän totesi, että esimerkiksi selkäleikkaukset auttoivat vain osaa potilaista. Hän lähti etsimään vastauksia maailmalta. Hän opiskeli ja tapasi asiantuntijoita LontoossaNew Yorkissa ja Pariisissa.

Lääkäri Antti Heikkilä

Ennakkoluuloton edelläkävijä

Antti Heikkilä on ollut aina edelläkävijä. Hän siirtyi tutkimaan ravinnon ja mielen merkitystä jo 1980-luvulla havaittuaan, että leikkaushoidot auttoivat vain murto-osaa kipupotilaista. Heikkilä kartoitti kipupotilaidensa ruokailutottumukset ja ohjasi heidät noudattamaan ravinteikasta ja luonnonmukaista ruokavaliota.

Ruokavalion vaikutukset osoittautuivat dramaattisiksi. Kävi ilmi, että ruokavalio tehosi kipujen ohella lisäksi moneen muuhun vaivaan, esimerkiksi ns. elintasosairauksiin. Siitä oli apua ylipainoon, tyypin 2 diabetekseen, sokeritasapainohäiriöihin, metaboliseen oireyhtymään, suolisto-ongelmiin, immuniteettiongelmiin, rasvamaksaan, uniapneaan, toistuviin tulehduksiin, veren kohonneisiin rasva-arvoihin, autoimmuunisairauksiin, kroonisiin ihottumiin, mielialan vaihteluihin, masennukseen, liialliseen alkoholin käyttöön, seksiongelmiin sekä moneen muuhun pulmaan. 

YLI 55.000 SUOMALAISTA ON SAANUT AVUN TERVEYSONGELMIINSA.

Pitkä kliininen kokemus nyt sinun hyödyksesi

Antti Heikkilä on työskennellyt lääkärinä 49 vuotta. Hänen mukaansa lääkärin työstä vain noin 20 % on tutkittua faktaa. Loppu on kokemusta – joko omaa tai muiden. Tämä on erittäin tärkeää ymmärtää etenkin, kun on kysymys kaikesta ruokaan liittyvästä. Nykyisessä ruokaviidakossa lääkärin kokemuksen merkitys korostuu. Ihmiset ovat yksilöllisiä ravinnon suhteen. Jos jokin ruoka ei sovi, se on totta kliinisessä työssä. Kokenut lääkäri pystyy auttamaan ihmistä.

Vuosien leikkauskokemus vakuutti Antti Heikkilän siitä, että vain määrätyissä tapauksissa kipu pystytään leikkaamaan pois. Tästä tietämyksestä alkoi kehittyä hänen oma kipunäkemyksensä. Koska jatkuva kipu ja ahdistus ei kuulu elämään, hän alkoi jo 1980-luvun alussa perehtyä kivun psykosomatiikkaan. Ihmisellä on uskomaton kapasiteetti parantua, kun hän vain saa oikeaa tietoa itseensä liittyen.

Nyt juuri sinun on mahdollista saada tämä ainutlaatuinen kokemus käyttöösi.

Menestyskirjailija

Antti Heikkilä on myös kirjailija, joka on kirjoittanut yli 20 teosta, useat metabolisiin häiriöihin liittyen. Tuoreimmat niistä on Lääkkeetön elämä (Otava), Diabeteksen ruokavaliohoito ja Heikkilän keittokirja (Rasalas). Metaboliset häiriöt ovat tämänhetkisten pandemioiden suurimmat riskitekijät. Metabolinen häiriö romahduttaa vastustuskyvyn.

Nuoruuden unelma Saksasta toteutui: vuodesta 2015 Antti Heikkilä on asunut Hampurissa. Kesät hän viettää Lapissa.